Активістка розповіла про принципи життя у Херсоні влітку

7 лет назад 0

Херсонка Євгенія Вірлич відома своєю активною позицією щодо захисту прав людей з особливими потребами та журналістськими розслідуваннями у бюджетній сфері. Як і будь-якого містянина Євгенію хвилює проблема роботи транспорту, тож вона жартома розкрила її, щоб зайвий раз привернути увагу до цього питання:

"Принцип життя в Херсоні влітку: або вшивайся на море, або ходи пішки чи не вилазь з дому.Маршрутку навіть у центрі міста або іншому жвавому районі можна чекати вдень (!) хвилин 20, а то і півгодини: маршрутники попересідали на "морські" рейси, — пише дівчина.Таксі викликати — проблема, бо машин немає: усі таксують у бік моря.Звертатись до міської влади — дохла справа: поки не народиш шкварливе розслідування, яке залучить правоохоронні органи, нічого не буде.Ну добре, у мене є друзі та знайомі, яким можна зателефонувати і вони підвезуть. Або сама ніжками дійду. Але не кожен так може. І час не завжди є. Для мене дорога з центру до Житлоселища, яка має займати хвилин 20, триває щонайменше 40 хвилин, а в середньому — годину! Це мій робочий час, який я можу витратити на заробляння грошей. Ан нєт, я чекаю транспорту.Мені от цікаво у цьому світлі: у нас представники служби з охорони праці можуть залюбки штрафувати "недобросовісних" підприємців, яких ловлять на начебто незаконному працевлаштуванні. А незаконні перевезення нікого не хвилюють? У нас тільки законні? Чому конкретні дії вживаються тільки після того, як хтось проведе якісне журналістське розслідування і на блюдечку піднесе його спільноті?", — запитує Євгенія.

У той же час інша херсонка Ольга Цілинко підтримує активістку і говорить про те, що часто не може дістатися додому у вечірній час:

"Вчора на зупинці Суворова в бік Острова я простояла з 20.45 до 21.30. Жодної 16 або 20 та тільки дві забиті 29".

У свою чергу перевізинки мотивують таке невиконання договорів тим, що працювати їм нерентабельно і вимагають підняття вартості проїзду. Проте, на ціну у 4 грн вони не погоджуються, а говорять про те, що вартість проїзду у Херсоні має бути на рівні 5 грн, хоча не надають для цього розрахунків.