АТОшники у брудних херсонських виборах: хто стоїть за їхніми кандидатурами

4 года назад 0

  • Новини / ТОП
  • 0
  • 0

АТОшники у брудних херсонських виборах: хто стоїть за їхніми кандидатурами Дата: 10/10/2020

Фраза «Я вас в Афганістан не посилав!» наприкінці 80-х стала шаблоном ставлення радянських чиновників до воїнів-інтернаціоналістів. Такими самими неприкаяними виявилися й багато захисників України, які останні 6 років захищають незалежність нашої держави.

Чимало АТОшників не змогли себе знайти після війни й кинулися… заробляти гроші на виборах.

Юра Колихаєв-танкіст

Найвідомішим АТОшніком-заробітчанином на виборах в Херсоні став Юрій Анатолійович Колихаєв, 1970 р.н., житель села Іванівка Кам’янка-Дніпровського району Запорізької області. Він сам розповів журналістам, що тричі був в АТО, де керував танком. Саме там він заощадив кошти на заставу в 56 тисяч гривень для того, аби висунути свою кандидатуру на посаду Херсонського міського голови. Де він взяв гроші на те, аби орендувати квартиру у центрі Херсона по вулиці Гагаріна, найняти одного-двох охоронців, котрі бігають для нього в магазин за продуктами, – Юра-танкіст не пояснив.

Також у Юри Колихаєва-танкіста немає відповіді на питання: де він зараз працює. Хоча до виборчої комісії надав ось такий цікавий документ.

Виявляється, ГО «Громадська ініціатива «Нам тут жити!» зареєстрована у Бериславі 4 вересня 2020 року, коли вже розпочалося висування кандидатів на місцеві вибори. Серед засновників ГО – засуджений 21.08.2019 року по статті 172-6 ч. 1 КУпАП за корупцію чиновник із Національного природного парку «Нижньодніпровський» Міністерства екології та природних ресурсів України Валерій Яковлєв.

У цьому ж ГО так само на громадських засадах як і Юра Колихаєв-танкіст (тобто без зарплати) працює й наш наступний герой.

Юрій Рожков

Теж АТОшник. Житель села Бабайківка Дніпропетровської області Юрій Рожков працює звичайним роботягою на заводі «ДніпроАзот». До нього такі самі запитання, як і до Юри-танкіста: де взяв 56 тисяч гривень на заставу? Яка передвиборча програма? Яке бачення розвитку Херсона? І коли будуть зустрічі з виборцями?

Думаємо, на днях ми отримаємо відповіді на всі запитання.

Побратим «Дим»

У кого не склалося з прізвищем, вирішили підзаробляти розповсюдженням чорнухи. Побратим «Дим» із Правого сектора (агов, Дмитро Ярош) – Диновський Дмитро Євгенович із Нової Каховки організував бригаду «УХ!», яка розвозить по районах Херсонщини нелегальні газети із наклепами та брудним піаром проти одного з кандидатів.

Ось тут брудні газети та листівки у авто, яке зареєстровано на Диновську Тетяну Сергіївну – дружину побратима «Дима».

До новокаховської бригади також входять Олександр Михайлик , Олександр Чабан, Володимир Чепурний та Сергій Вітальченко. Усі вони пов’язані АТОвцями чи навіть «працюють у Зброєних Силах України»…

Так хто ж замовник?

Хтось скаже: ну, заробляють на виборах, як можуть… Якби не Єдиний виборчий список кандидатів у депутати Херсонської обласної ради, висунутих Херсонською обласною організацією ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «БЛОК ВОЛОДИМИРА САЛЬДО».

Під номером 6 до обласної ради від блоку Сальдо (регіональна філія Партії Регіонів) йде… член Правого сектору побратим «Дим» – Диновський Дмитро Євгенович, який як з’ясувалося підробляє у своїх нових босів розвезенням нелегальної «чорнухи». А під номером 10 у цьому ж списку Сальдо – Диновська Тетяна Сергіївна. Випадковість?

Можливо, теж випадково першим під час інтерв’ю з балкона Юри-танкіста біля будинку по вулиці Гагаріна з’явився Олександр Власов, діючий депутат Дніпровської районної у м. Херсоні ради від Партії Регіонів. Він не ховаючись заважав журналістам – увімкнув гучно музику на телефоні й підставляв його під мікрофон, аби заглушити звук. Його дружину Лілію Якубсон знаходимо в інших списках Сальдо – кандидатом до Херсонської міської ради під номером 12.

Випадковість? Не думаю…

Стас ВІЛЬНИЙ

ДЕПУТАТИ ХЕРСОНСЬКІ