Автономізація медичних закладів та гучна заява Юрія Рожкова – результати сесії Херсонської облради

5 лет назад 0

З гучної заяви розпочалася сесія херсонської обласної ради. Юрій Рожков своє рішення піти з посади ГОЛОВИ ПОСТІЙНОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ УПРАВЛІННЯ ОБ’ЄКТАМИ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ назвав чітко виваженим та обґрунтованим.

За словами депутата, крапку в прийнятті такого рішення поставила ситуація із комунальним підприємством «Арабатська стрілка». На прохання жителів Генічеського району він разом з депутатами та представниками обддержадміністрації виїхали на територію бази відпочинку з інспекцією. Побачене – шокувало.

Не менш проблемним і не вирішеним залишається питання навколо приватизації комунального підприємства «Кіновідеопрокат», відоме як «Ілюзіон».

Загалом у ході проведення сесії обласної ради було розглянуто майже 100 питань, серед яких – автономізація медичних закладів Херсонщини. В результаті голосування, присутні депутати майже одностайно підтримали перетворення у комунальні некомерційні підприємства 25 закладів охорони здоров’я, що входять до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області. Нова модель фінансування повинна запрацювати вже з 1 квітня 2020 року.

Не менш важливим було й рішення про початок реставраційних робіт історичної частини міста. Першими в проекті стали будівлі Херсонського обласного краєзнавчого музею та Обласного палацу культури.