Аудитори виявили ознаки конфлікту інтересів у науковій сфері Херсонщини

6 лет назад 0

Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області провели плановий державний фінансовий аудит діяльності державного підприємства за період з 01.06.2014 по 31.12.2017.

Під час проведення аудиту встановлено факти, які можуть свідчити про наявність конфлікту інтересів у екс-керівника підприємства, котрий водночас очолював наукову установу.

Зокрема, аудитори виявили, що штатними розписами на 2014 – 2017 роки, до складу адміністративного персоналу підприємства було введено посаду завідувача тренажерного залу. При цьому завдання і обов’язки, покладені на батька колишнього керівника, не відповідали основним функціям та меті діяльності підприємства, визначених статутом.

Крім того, на роботу за сумісництвом з неповним робочим днем на посаду агронома-дослідника прийнято дружину екс-керівника, а також двох працівників, основне місце роботи яких знаходилось в керівному складі інституту.

При цьому, відповідно до вимог чинного законодавства, керівники державних підприємств, установ, організацій, їхні заступники, керівники структурних підрозділів державних підприємств, установ, організацій (цехів, відділів, лабораторій тощо) та їхні заступники не мають права працювати за сумісництвом.

Про виявлені ознаки конфлікту інтересів поінформовано правоохоронний орган.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області