Аудитори забезпечили відшкодування втрат на суму понад 41 млн грн

6 лет назад 0

Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області протягом січня-серпня 2018 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму 41,7 млн грн.

За результатами заходів, яких вжили аудитори, керівники місцевих органів влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій прийняли 39 управлінських рішень. За підсумками державних фінансових аудитів взято до виконання 34 пропозиції.

Правоохоронним органам передано матеріали 31 контрольних заходів, за результатами яких розпочато 13 досудових розслідувань.

До підприємств, установ та організацій, під час ревізій в яких виявлені порушення, у 9 випадках застосовано заходи впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

За допущені порушення 78 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 13 – до дисциплінарної та матеріальної. Чотирьох осіб звільнено з посад.

Окрім того, херсонські аудитори ініціювали п’ять позовів щодо усунення виявлених порушень перед органом прокуратури.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано відомості про виявлені фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму майже 1,1млн грн.