“Батьківщина” наполягає на створенні комплексної програми встановлення ІТП за рахунок держави

5 лет назад 0

Україна може економити газ завдяки індивідуальним тепловим пунктам – вважає голова спілки власників житла України, екс-міністр із питань ЖКГ Олексій Кучеренко. Експерт відгукнувся на запрошення народного депутата України Юрія Одарченка та завітав у Херсон, де провів ряд зустрічей з головами ОСББ та ознайомився з успішними прикладами енергоефективності.

Як сучасні технології допомагають економити херсонським родинам від 3 тисяч гривень за опалювальний сезон – ділиться голова ОСББ «Комфорт» Лілія Абросимова. Вони були першими у Херсоні, хто встановив у своєму підвалі індивідуальний тепловий пункт.

“Батьківщина” наполягає на тому, щоб кошти міського бюджету йшли на формування індивідуальних теплових пунктів, за прикладом Варшави, де платіжка після створення таких ІТП зменшилася в півтора-два рази. На їх думку, це той шлях, який дозволить компенсувати підвищення ціни на газ.

Для досягнення цих цілей вже зроблені перші кроки. За ініціативи кандидата у народні депутати України по 183-му виборчому округу Юрія Одарченка Херсонська міська рада прийняла зміни до програми розвитку житлово-комунального господарства, визначивши встановлення індивідуальних теплових пунктів на будинках херсонців як пріоритетне завдання.