Бібліотека імені Дніпрової Чайки на «БібліоКре@тиві-2019»

5 лет назад 0

Протягом трьох червневих днів у Запоріжжі відбувався Х Міжрегіональний ярмарок бібліотечних інновацій «БібліоКре@тив – 2019». Проект, започаткований ще у 2010 році Херсонською обласною бібліотекою для дітей, швидко знайшов прихильників в інших регіонах нашої країни і з часом отримав підтримку Української асоціації працівників бібліотек для дітей.

Тож цього року до Запорізької обласної бібліотеки для дітей «Юний читач», яка цьогоріч була визначена базою професійного форуму, з’їхались дитячі бібліотекарі із 11-ти областей України, щоб «продати» свої цікаві, нестандартні, інноваційні ідеї, спрямовані на осучаснення бібліотечного обслуговування юних читачів, прозвітувати про реалізацію ідей, «куплених» минулого року на попередньому Ярмарку, поділитись із колегами здобутками своїх закладів у традиційній рубриці «Успіх року».

Родзинкою Ярмарку 2019 року стала участь у ньому Юлії Чернієнко – молодої херсонської письменниці, лауреатки Міжнародної літературної премії «Гранослов» і співробітниці обласної дитячої бібліотеки. Авторка презентувала колегам свою дебютну книгу «Помста», присвячену проблемі булінгу.

Сумарно командами-учасницями на Х Ярмарку інновацій було представлено 41 ідею. Це креативні інновації, які охоплюють різні аспекти бібліотечної діяльності: популяризацію книги та читання, організацію дозвілля дітей, використання інформаційних ресурсів та різноманітних веб-платформ у бібліотечному обслуговуванні тощо.