Бібліотека імені Дніпрової Чайки відкрила програму IV Південного фестивалю книги та читання

4 года назад 0

Офіційне відкриття IV Південного фестивалю книги та читання «Книжковий Миколай» відбудеться 13 грудня, та вже напередодні Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки провела 18 зустрічей юних читачів із популярними українськими письменниками в рамках Фестивалю.

Від самого ранку бібліотекарі знайомили херсонську малечу та підлітків з Мариною Павленко, Валентиною Захабурою, Сашком Дерманським, Олександром Есауловим і Тарасом Микитчаком, — авторами, чиї книги припали до душі юним читачам, викликають у них захват і любов до читання. Зустрічались юні читачі і з письменниками рідного краю – Анатолієм Шкаріним, Сергієм Осипенком, Юлією Чернієнко.

Письменницький «десант» побував у п’яти херсонських школах Херсона, а також у Олешківській районній бібліотеці для дітей.

А на завершення цього своєрідного прологу «Книжкового Миколая» із письменниками – гостями Херсонщини отримали нагоду поспілкуватись і дорослі шанувальники їхньої творчості. До бібліотекиімені Дніпрової Чайки завітали батьки юних читачів, колеги-письменники, педагоги, дитячі бібліотекарі. Запропонований ведучою Вікторією Сломчинською формат зустрічі – «Різдвяне лото» у літературному салоні «ЧайКа» – створив невимушену, дружню атмосферу спілкування.Завершилась зустріч традиційною автограф-сесією.

Інтенсивна програма організованих бібліотекою імені Дніпрової Чайки зустрічей херсонських школярів з українськими письменниками триватиме і 13 та 14 грудня, а у неділю, 15 грудня, бібліотека запрошує своїх читачів, містян і гостей Херсона на святкову прем’єрну виставу «Святий Миколай, до нас завітай»молодшого складу театру-студії «Чеширський кіт» та на урочисте нагородження переможців обласного етапу Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули-2019», а також- пограти у краєзнавчу гру «Літературний круїз Херсонщиною».