Більше можливостей для порятунку жертв дорожніх аварій з’явилося на Херсонщині

3 года назад 0

Більше можливостей для термінового надання допомоги жертвам дорожніх аварій тепер мають рятувальники Херсонщини.

За державною програмою підвищення безпеки на автотрасах Держслужба з надзвичайних ситуацій України придбала для них два спецавтомобілі "САРМ-Л". Їх уже передали до аварійно-рятувального загону спецпризначення та підрозділу ДСНС у Каховці.

Начальник Головного управління ДСНС Херсонщини, полковник Сергій Чорний каже, що його підлеглі від нових пікапів просто в захваті. Адже вони укомплектовані цілим набором найсучасніших інструментів німецького, польського та італійського виробництва. Це і компресорна установка з "подушкою", що дає змогу швидко піднімати важкі конструкції, й апарат який дає можливість так само швидко робити отвори у пом'ятих після ДТП авто молів, щоб вивільнити звідти постраждалих водіїв та пасажирів. Адже тут рахунок часу йде навіть не на хвилини, а на секунди: пошкоджені транспортні засоби можуть вибухнути через витік палива, а люди — загинути через крововтрату.

"Нинішнього року рятувальники Херсонщини вже отримали п'ять таких машин. Але потрібно їх втричі більше — хоча б по одній у кожен районний підрозділ", — мріє полковник Сергій Чорний.