Через погані погодні умови у Херсоні переповнені травмпункти

3 года назад 0

У зв’язку з погіршенням погодних умов міський травматологічний пункт клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних працює в напруженому режимі. Про це повідомили на Фейсбук сторінці закладу.

Станом на 16.00 16 лютого, зареєстровано 20 звернень пов’язаних з метеоумовами. 12 постраждалих отримали переломи верхніх та нижніх кінцівок різного ступеня тяжкості, 3 пацієнтів були госпіталізовані для подальшого хірургічного лікування.

А ось критична кількість травмованих реєструвалася на минулому тижні, 8 – 9 лютого, під час обледеніння через замерзаючий дощ. Як розповів заступник медичного директора Євген Миронов, тоді за дві доби за медичною допомогою звернулася 181 людина з приводу ожеледних травм, у 121 пацієнта було діагностовано переломи, 10 хворих довелося госпіталізувати. У ці дні на травмпункті надавали допомогу одночасно три лікаря.

В результаті аналізу травм за місцем отримання та віком постраждалих, фахівці відзначають, що за вказаний період значна кількість людей травмувалася у дворах приватного сектора, а також в районах підходів до багатоповерхових квартирних будинків. Більше 20% травмованих склали люди похилого віку, у яких процес лікування і реабілітації зазвичай є більш складним та тривалим.

До кінця тижня, за прогнозами синоптиків, погода буде досить нестійкою, очікуються опади у вигляді снігу та дощу, а також суттєві перепади температур. Тому лікарі рекомендують в несприятливу погоду бути особливо обережними, пересуватися без поспіху, вибирати безпечне взуття. Літнім людям краще взагалі не виходити на слизькі вулиці, при гострій необхідності – пересуватися з супроводжуючим.

Бережіть себе та своїх близьких. І пам’ятайте, що більш за все ми уразливі перед власною необережністю.