Через псевдопосередників у працевлаштуванні за кордоном 9 жителів Херсонщини втратили понад 88 тисяч гривень

5 лет назад 0

Лише за останні кілька тижнів бажання влаштуватися на роботу за кордоном для дев’ятьох жителів Херсона, Нової Каховки, Каховки та Білозерського району обернулося значною втратою грошей. Псевдопосередникам у працевлаштуванні в Польщі та Чехії потерпілі віддали загалом понад 88 тисяч гривень. Роботу їм не знайшли, документи не оформили і гроші не повернули. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Встановлено, що усі заявники в мережі Інтернет знаходили оголошення про надання допомоги в працевлаштуванні за кордоном. А саме, посередницькі послуги у підборі добре оплачуваних вакансій хатніх робітниць, різноробочих на будівництві і водіїв вантажівок у Чехії та Польщі, а також пошук вакансій на суднах для моряків. Моряки віддавали посередникам від 500 до 1000 доларів США, інші шахраї оцінювали свої послуги від 5000 до 14000 гривень. Гроші заявники перераховували через термінали. У найкоротші терміни посередники обіцяли підшукати хорошу роботу і оформити робочі візи та інші документи . Але, отримавши гроші, всі вони перестали виходити на зв'язок.

Шановні громадяни! Перед тим, як віддавати гроші посередникам, перевірте всю інформацію про них, знайдіть відгуки на форумах. Краще самостійно заповнюйте анкети та надсилайте документи в компанію роботодавця. Ні в якому разі не робіть передоплату на підставі лише усних обіцянок знайти вам вакансію та оформити документи.