Чи отримають свої квартири ошукані херсонці?

6 лет назад 0

На засіданні депутатської комісії міської ради з питань ЖКГ було розглянуто проект рішення про продовження договору оренди для підприємству «Академія Європейського бізнесу» площею 0,1750 га, по вул. Українській, у межах просп. Ушакова та вул. 295-ї Херсонської стрілецької дивізії, під будівництво багатоповерхового житлового будинку, строком на 5 років.

Як зазначили депутати, дане підприємство стало банкрутом і фактично ошукало мешканців, які були вкладниками в будівництво квартир у даному будинку.

"До мене звернулися ошукані вкладники, які були інвесторами з проханням надати землю в оренду даному інвестору, аби забудовник міг завершити будівництво багатоквартирного будинку. Люди, які інвестували у будівництво були ошукані. Інвестор бере на себе зобов'язання погасити кредит, що свідчіть по подальші серйозні наміри", — говорить депутат міської ради Іван Горланов.

Також депутат додав, що прийняття даного рішення надасть змогу отримати міському бюджету 15 млн грн та дозволить створити робочі місця для мешканців міста.

Натомість в. о. департаменту містобудування Максим Ващук заявив, що прийняття даного рішення неможливе. 

"Питання не вирішується з 2016 року та немає юридичного дозволу на основі якого земля буде передана в оренду",- говорить Ващук.

Голова комісії Сергій Собчук порекомендував департаменту краще розібратися у ситуації та винести питання на розгляд сесії міської ради.

Антон Костюк