Чоловіка, який намагався вбити колишню співмешканку, засуджено на 10 років позбавлення волі

7 лет назад 0

Злочин стався влітку минулого року в одному з сіл Великоолександрівського району. До поліції надійшло повідомлення з лікарні, що у тяжкому стані доставлена 55-річна жінка. У неї було 8 ножових поранень. Вона вижила. Сусідка розповіла, що приблизно опівночі вона почула крики про допомогу, які доносилися з двору потерпілої. Жінка побачила, що її сусідка поранена та викликала «швидку». Оперативники встановили, що злочин скоїв колишній співмешканець жертви. 42-річний чоловік раніше судимий за зґвалтування та крадіжки, він постійно бив та ображав жінку.

За хуліганські дії у відношенні колишньої співмешканки його було засуджено до обмеження волі та зобов’язано сплатити штраф потерпілій.

Працівники поліції упродовж доби затримали підозрюваного. Чоловік пояснив, що вирішив помститися колишній співмешканці, яка його покинула. Він чекав її біля будинку, а коли жінка прийшла від сусідки, то напав на неї та завдав численні ножові поранення. Зловмисник пояснив, що не мав наміру вбивати потерпілу, а хотів лише налякати її. Після скоєння злочину він переховувався у лісопосадці. Вночі повернувся додому за документами, де його і затримали оперативники.

Було відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.15 Кримінального кодексу України «Замах на злочин» та ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Згідно з вироком Великоолександрівського районного суду чоловіка визнано винним у скоєному злочині та призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Херсонської області