Депутати розглянули найважливіші питання соціально-економічного розвитку, промисловості та агропромислового комплексу

6 лет назад 0

Під головуванням депутата Василя Федіна відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, промисловості та агропромислового комплексу.

У ході злагодженої та продуктивної роботи члени комісії розглянули близько 25 питань порядку денного.

Зокрема, депутати погодили проект змін до обласного бюджету на 2018 рік, проект аналізу регулярного впливу проекту Правил користування маломірними (малими) суднами на водних об’єктах Херсонської області, проект змін до Програми формування позитивного іміджу та розвитку зовнішньоекономічної діяльності Херсонської області на 2016-2018 роки, проект змін до Порядку розроблення обласних цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання, а також підтримали внесення змін до програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2018 рік.

Разом з цим, члени комісії підтримали питання щодо зняття з контролю регіональної цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013-2017 роки, у зв’язку із закінченням терміну її дії.

А також погодилися з необхідністю створення Наукової ради при Херсонській обласній раді та поставили питання щодо необхідності вирішення критичної ситуації у взаємовідносинах з Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області, керівництво якого повністю ігнорує листи органів місцевого самоврядування та запити депутатів облради.

Розглянувши звернення начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області щодо фінансування з резервного фонду обласного бюджету заходів з розмінування судна часів Другої Світової війни, знайденого у Ягорлицькій затоці, депутати відзначили важливість цього питання та ініціювали його розгляд на бюджетній комісії.

Таке ж рішення депутати прийняли і по придбанню спеціалізованого водного катеру з двигуном для аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

«Життя людей – найважливіше, тому вирішення цих питань є першочерговим» , – зазначив голова комісії Василь Федін.

Інформації щодо виконання двох обласних програм (соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області за перший квартал 2018 року та виконання у 2017 році заходів програми запобіганню та ліквідації надзвичайних ситуацій і оперативного реагування на них) народні обранці взяли до відома.