Депутати звернулися до Кабміну з проханням врегулювати питання оренди державного та комунального майна

4 года назад 0

Депутати Херсонської обласної ради VІІ скликання підтримали звернення до Кабінету Міністрів України щодо прискорення процедури прийняття Порядку передачі в оренду державного та комунального майна.

Нагадаємо, 1 лютого 2020 року набрав чинності Закон України «Про оренду державного та комунального майна». Проте Кабмін досі не затвердив Порядок передачі в оренду державного та комунального майна, включаючи особливості передачі його в оренду – проведення ефективних, прозорих аукціонів, що забезпечить збільшення надходжень до державного та місцевого бюджетів. Відсутність такого Порядку унеможливлює укладення нових договорів оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області.

Так, з дня набрання чинності Законом до Херсонської обласної ради надійшло 15 звернень фізичних та юридичних осіб щодо укладання нових договорів оренди комунального майна. Через відсутність вищезазначеного Порядку обласна рада вимушена відмовляти заявникам, що призводить до недоотримання обласним бюджетом надходжень за рахунок перерахування орендної плати. У свою чергу, це призводить до неможливості фінансування стратегічно важливих сфер суспільного життя – медицини, освіти, соціального захисту тощо.

Тож, депутати облради звернулися до Кабміну з проханням терміново вирішити питання прийняття Порядку, аби в подальшому мати можливість здійснювати процедури передачі комунального майна в оренду у відповідності до нового законодавства.