Державний бюджет отримав майже 1,6 мільярда гривень «херсонських» податків

5 лет назад 0

На Херсонщині за підсумками першого півріччя 2019 року платники податків сплатили до державного бюджету 1569,5 млн. грн. податків та зборів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження до бюджету зросли на 19 відс. або 79,7 млн. гривень. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

«Передовиками» державного бюджету залишаються податок на додану вартість з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) та податок на доходи фізичних осіб. Їх надходження складають понад 40 відс. або 657,2 млн. грн. ПДВ та 31 відс. або 494, 2 млн. грн. ПДФО у загальних надходженнях.

Така позитивна динаміка є наслідком системної роботи фахівців Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі щодо запобігання ризикам платників та дієвому функціонуванню електронного адміністрування податку на додану вартість. Саме сучасні електронні сервіси дозволять платникам спростити процес подання звітності, а також допомагають фіскалам області прогнозувати, своєчасно попереджувати можливі порушення суб’єктів господарювання та адмініструвати надходження податків на кардинально новому якісному рівні.