Держекоінспекція Херсона відстежує екологічну ситуацію на річці Інгулець

6 лет назад 0

Процес видобутку та переробки залізної руди супроводжується відкачкою великих обсягів води. Переповнення накопичувачів зворотними водами може призвести до негативних впливів на стан гідротехнічних споруд.

З метою запобігання виникненню аварійної ситуації на гідротехнічних спорудах Криворізького басейну розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 січня 2018 року дозволено скидання із ставка накопичу вача надлишків зворотних вод у річку Інгулець до 01 березня 2018 року згідно з регламентом скиду надлишків зворотних вод гірничорудних підприємств Кривбасу у 2017-2018 роках. Після закінчення скиду здійснюється промивка річки Інгулець прісною водою.

Для недопущення погіршення якості поверхневих та підземних вод, які є джерелом водопостачання для міст і сіл Дніпропетровської, Миколаївської і Херсонської областей інспектори відділу інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції у Херсонській області на виконання доручення Державної екологічної інспекції України, здійснюють постійний кризовий моніторинг за впливом на річку Інгулець скиду надлишків зворотних вод гірничорудних підприємств Кривбасу.