Діти під захистом: поліцейські Херсонщини перевіряють безпеку дітей у навчальних закладах

5 лет назад 0

У кожному районі Херсонської області працівники поліції проводять робочі зустрічі з адміністраціями навчальних закладів, на яких обговорюють питання безпеки дітей. Такі зустрічі проводяться в рамках заходів «Безпечна школа» і триватимуть до кінця листопада. Заходи направлені на попередження дитячого травматизму, недопущення протиправних діянь, що загрожують життю і здоров’ю, правам і свободам дітей. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час оглядів загальноосвітніх навчальних закладів поліцейські звертають увагу на наявність там охорони, відеокамер, турнікетів, тривожної кнопки, аварійних виходів, стендів з порадами, як діяти у небезпечних ситуаціях, телефонів екстрених служб. Перевіряється наявність безпечних підходів та під’їздів, дорожньої розмітки та знаків поряд з навчальними закладами.

Працівники ювенальної превенції рекомендують адміністраціям шкіл періодично проводити з учнями інструктажі щодо правил поводження у екстремальних ситуаціях, моделювати ситуації, відпрацьовувати правила безпечної поведінки. Також працівники поліції проводять «Уроки безпеки» з учнями.

— Безпека дітей для нас – понад усе і поліцейські роблять усе можливе для захисту і безпеки учнів. Але адміністрації шкіл і батьки теж повинні прийняти міри для забезпечення безпеки дітей у навчальних закладах, постійно повторювати малечі правила поводження у разі надзвичайних подій, щоб дитина могла зорієнтуватися у разі настання такої ситуації, — повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько. – Лише тісна взаємодія поліцейських, адміністрацій шкіл, вчителів та батьків допоможе підтримати безпеку на території навчальних закладів.