Дніпрова Чайка перевірила дітей на знання своїх прав

4 года назад 0

Напередодні Всеукраїнського тижня права працівники бібліотеки ім. Дніпрової Чайки запросили учнів Херсонського навчально-виховного комплексу № 56 до участі у правовому аукціоні «На скільки я знаю свої права?».

Діти об’єднались у дві команди: «Правознавці» та «Преамбула». Дев’ятикласники виконували завдання в шести турах та за кожну правильну відповідь отримували ВІПи. Юні правознавці розв’язували кросворди з юридичними термінами, вирішували задачі, розшифровували ребуси та отримували інтелектуальну правову валюту – ВІПи, розроблену спеціально для заходу завідуючою відділом обслуговування читачів-учнів 5-9 класів Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки Вікторією Сломчинською.

У цьому році 20 листопада світова спільнота відзначала 30-річчя підписання Конвенції ООН про права дитини. Тур «Ювілейний» був присвячений цій значній події. Учасникам правового аукціону були запропоновані питання про деякі статті Конвенції, з якими вони добре впорались. Журі прискіпливо оцінювало гравців та в результаті кожна команда отримала по 47 ВІПів та диплом переможця. Тож, з впевненістю можна стверджувати, що в учасників заходу високий рівень знань з предмету «Основи правознавства».