До херсонських МАНівців завітали охоронці державного кордону

5 лет назад 0

З нагоди Дня Незалежності України 20 серпня в ДОТ «Крилатий» у селі Красному відбулася зустріч учасників Літньої профільної школи Малої академії наук Херсонської обласної ради з представниками Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, офіцерами Окремого регіонального центру комплектування та Херсонського прикордонного загону Азовсько-Чорноморського регіонального управління – полковником Вадимом Вахніцьким підполковником Володимиром Різником, лейтенантом Олександром Дудчиком та військовослужбовцями.

З метою популяризації військової служби за контрактом серед молоді Херсонщини були проведені бесіди з дітьми. Талановиті підлітки під час перегляду запропонованих тематичних відеороликів уважно слідкували за життям курсантів Національної академії, а також зважали на переваги контрактної служби. Родзинкою фільмів стали кадри про системи інтелектуального кордону, радіоінженерне та фортифікаційне обладнання.

Діти підготували урочистий виступ для гостей і заспівали Державний Гімн України під акомпанемент саксофона, на інструменті грав учень Херсонського фізико-технічного ліцею Андрієвський Іван.

Цікавими стали практичні демонстрації, а саме: затримання порушника державного кордону за допомогою кінологічної служби, розбирання та збирання автоматів, пістолетів, фотосесія. Найбільше діти захопилися приміркою бронежилета, наручників, каски.

Цей день став іще однією яскравою сторінкою для учасників Літньої профільної школи МАН.