До обласного бюджету надійшло 2,7 млн грн від орендної плати

5 лет назад 0

Ефективне використання вільних приміщень забезпечує додаткові надходження до обласного бюджету, які за 9 місяців 2018 році зросли на третину в порівняні з аналогічним періодом 2017 року.

Станом на 01.10.2018 в оренді знаходиться 33 тис. кв. м комунального нерухомого майна або 5 % від його загальної площі. Завдяки орендній платі з початку року до обласного бюджету надійшло 2,7 млн грн, що на 0,6 млн грн або 30% більше у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року (2 млн грн). Сума надходжень за вересень склала 0,3 млн грн, що також на 30% більше у порівнянні з вереснем попереднього року.

Окрім цього, здача в оренду вільних площ забезпечує отримання додаткових коштів і комунальним закладам, що є значною фінансовою допомогою у вирішенні ними питань щодо підтримки приміщень у належному стані та з благоустрою території. Так, з початку року 41 комунальним закладом отримано орендної плати 4,3 млн грн, які направлені на першочергові потреби закладів. Зокрема, Херсонська обласна клінічна лікарня від оренди вільних приміщень загальною площею 2365 кв. м отримала майже 2 млн грн та забезпечила 0,8 млн грн надходжень до обласного бюджету. А Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня, надаючи в оренду 842 кв. м, поповнила свій бюджет на 0,7 млн грн та на 0,3 млн грн обласний бюджет.

Управління розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області продовжує забезпечувати постійний моніторинг використання нерухомого майна комунальних закладів та підприємств. Особлива увага приділяється приміщенням, які не використовуються, але можуть бути орендовані. У зв’язку з цим, Управління спільно з комунальними закладами проводить роботу по вивченню попиту потенційних орендарів та наданню їх в оренду.