До ювілею морської академії: відкриття модернізованої водно-тренажерної станції

5 лет назад 0

Цього року перлина міста корабелів – Херсонська державна морська академія – відзначає 185 річницю заснування. Найстаріший навчальний заклад України не лише зберігає кращі освітні традиції, але й динамічно розвивається: щорічно в академії відкриваються нові лабораторії, навчальні кабінети, тренажери. Не буде виключенням і ювілейний 2019 рік. Спільний інвестиційний проект Херсонської державної морської академії (ХДМА), Міжнародної ради морських роботодавців (ІМЕС) та Профспілки робітників морського транспорту України (ПРМТУ) дозволив оновити водно-тренажерну станцію закладу: відремонтувати комплекс споруд на водоймі, здійснити благоустрій території, придбати сучасне обладнання.

Морські фахівці тепер матимуть більше можливостей для формування професійних навичок завдяки наявності великого бетонного пірсу, малого пірсу для швартування боту, пристрою для спуску/підйому шлюпок в ангар, плот- балки для рятувальних засобів, лафетів для перевезення та зберігання шлюпок і нового боту для доставки курсантів. Крім того, завершилася реконструкція ангару для зберігання та обслуговування плавальних засобів та адміністративної будівлі на місці дебаркадера.

Для практичної підготовки курсантів, яка відповідатиме усім вимогам Міжнародної морської організації (ІМО), на території водної станції облаштовано 4 оснащені навчальні лабораторії, навчально-тренувальний медичний та рятувальний пости. На водній станції курсанти вивчатимуть конструкцію та оснащення рятувальних шлюпок і плотів, особливості устаткування для спускання їх на воду, порядок дій після залишення судна, надання першої медичної допомоги врятованим тощо. Отриманні знання та навички дозволять їм в екстремальних умовах діяти швидко та мінімізувати загрозу життю екіпажу, тож підготовка морських фахівців на оновленій водній станції зробить їх більш конкурентоспроможними на світовому ринку праці та позитивно вплине на престиж херсонської морської освіти.

Урочисте відкриття модернізованої водної станції відбудеться 25 квітня 2019 року за участю представників компанії «Марлоу Навігейшн», представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємців, громадських діячів.

Захід триватиме з 12.00 до 14.00 години на території затону №3 (Дніпро). Переправа до місця відкриття о 11.45 на судні ОМ-106 з центральної набережної.