До закінчення місячника добровільної здачі зброї залишилось 2 тижні

5 лет назад 0

Протягом квітня на території Херсонської області поліція проводить профілактичні заходи «Місячник добровільної здачі зброї». За першу половину проведення заходів жителі області здали до підрозділів поліції 258 одиниць різних видів зброї та 36 спецзасобів.

Як повідомив начальник відділу контролю за обігом зброї обласного главку поліції В’ячеслав Лиховид, з 1 по 15 квітня мешканці Херсонщини добровільно здали до поліції 2 одиниці нарізної зброї армійських зразків, 233 мисливських рушниці, 27 газових пістолетів та револьверів, 9 пристроїв, призначених для відстрілу патронів несмертельної дії, 19 одиниць холодної зброї та 4 – саморобної. Також громадяни здали 15 снарядів і 3 гранати часів Другої Світової війни та понад 1,5 тисячі патронів, серед яких 460 набоїв до зброї армійських зразків.

Поліція нагадує, що за незаконне володіння чи зберігання зброї передбачене позбавлення волі строком від 3 до 7 років. Але, якщо впродовж квітня громадяни добровільно здадуть в поліцію зброю, боєприпаси або вибухові речовини, які зберігаються у них незаконно, то вони звільняються від кримінальної відповідальності.

Відділ комунікації поліції Херсонської області