Екологи оштрафували посадових осіб комунального підприємства Чорнобаївки

7 лет назад 0

В червні 2017 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Херсонської області проведена планова перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства Комунальним підприємством «Чорнобаївський господар», основним видом діяльності якого є забір, очищення та постачання води, повідомляє Держекоінспекція області.

За результатами перевірки виявлено порушення вимог природоохоронного законодавства в галузі охорони атмосферного повітря, водних ресурсів та поводження з відходами.

Підприємство у 2016 році перевищило встановлений дозволом на спеціальне водокористування ліміт забору підземної води, а також у період з 05 січня по 26 лютого 2016 року здійснювало забір води без дозволу на спеціальне водокористування, що є порушеннямстатті 44 Водного кодексу України, не отримано спеціальний дозвіл на користування надрами, чим порушено вимогистатті 19, 23 Кодексу України про надра.

За результатами перевірки відповідальних осіб комунального підприємства «Чорнобаївський господар» притягнуто до адміністративної відповідальності.

На даний час спеціалістами Державної екологічної інспекції у Херсонській області здійснюється розрахунок збитків заподіяних державі внаслідок порушення КП «Чорнобаївський господар» законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів.