«Екологічна» комісія відпрацювала сесійні питання

4 года назад 0

Біля 30 питань опрацювали депутати на засіданні постійної комісії обласної ради з питань земельних відносин та екології. Керував робочим процесом, як і завжди, депутат Херсонської обласної ради Сергій Рибалко. Кілька годин знадобилося, аби вирішити подекуди надскладні для нашої області завдання. Проте усі відповіді знайшлися.

Так, депутати заслухали звіт про виконання обласного бюджету Херсонської області за 2019 рік, звіт про виконання обласного бюджету за І квартал поточного року та проєкт змін до обласного бюджету Херсонської області на 2020 рік. Голова комісії наполіг на підтриманні питання ліквідації амброзії полинолистої на території Херсонської області.

«Коли депутатський корпус шукав гроші на боротьбу із коронавірусом в області, довелося тимчасово «відняти» гроші з інших програм. Так сталося і з програмою боротьби з амброзією. Пропоную зараз підтримати питання стосовно повернення цих коштів, адже наближається час цвітіння амброзії, а вона, як відомо, щороку завдає школи багатьом жителям області», – підкреслив Сергій Рибалко.

Не обійшлося і без спірних питань. Так, комісія заслухала та розглянула звернення Каланчацької районної організації Українського товариства мисливців і рибалок щодо меж із сусідами, з якими вони не можуть поділити території. Голова комісії заслухав сперечальників та прийняв рішення разом з депутатами виїхати на місце 28 травня для вирішення спірного питання користування мисливськими угіддями.

Нагадаємо, що остаточні рішення з усіх питань виноситиме депутатський корпус, який збереться на чергову сесію вже 29 травня поточного року.