Голова Херсонської облради Владислав Мангер підбив перші підсумки проекту «Якісна діагностика вдома»

7 лет назад 0

Голова обласної ради Владислав Мангер провів нараду з головами районних рад, у ході якої підбили перші підсумки впровадження пілотного проекту «Якісна діагностика вдома». Про це повідомляє сайт облради.

Нагадаємо, у рамках проекту лікарі обласного онкологічного диспансеру виїжджають у визначений район, де протягом тижня проводять обстеження всіх бажаючих.

Як відзначили очільники Великоолександрівської та Іванівської районних рад, лікарі працювали на «знос». У середньому одним лікарем оглянуто 60 пацієнтів за день. Загалом протягом п’яти днів онколікарями прийнято 966 осіб в Іванівському та 1127 осіб у Великоолександрівському районах. На жаль, не всі із перевірених здорові – було виявлено чимало випадків захворювання на рак.


«По правді, хвилювався, що люди в селах не підуть на прийоми до онколікарів, злякаються» , – поділився побоюваннями Владислав Мангер, – але цифри говорять інше: така діагностика користується попитом, особливо у віддалених районах області. Значить, наша робота була проведена не дарма і ми продовжимо працювати у цьому напрямку».

Також в ході наради обговорили проблемні питання, які виникали протягом виїзних обстежень, та про подальший план дій в цьому напрямку; про шляхи фінансування та придбання необхідного обладнання. Зокрема, на сьогодні вісім об’єктів комунальної власності, у тому числі і резиденція губернатора, виставлені на продаж. А усі виручені кошти підуть на купівлю мамограф-машини, що дасть можливість охопити діагностикою усіх жінок в області.

Також голова обласної ради повідомив про те, що на останній сесії були виділені кошти на лікування онковорих, які були виявлені під час виїзних перевірок.

На черзі – Великоолександрівський район. Бригада лікарів обласного онкодиспансеру вже готується до виїзду. Перевірки розпочнуться з наступного понеділка, 19 червня, і триватимуть до п’ятниці, 23 червня, включно.

З повним графіком виїзних прийомів можна ознайомитись за посиланням.