Гуманітарна комісія Херсонської облради привітала колег та розглянула важливі питання порядку денного

5 лет назад 0

Обласна рада ні на хвилину не залишає роботу в інтересах Херсонщини та її мешканців. Відразу після завершення позачергової сесії відбулося засідання постійної комісії з питань міжнаціональних відносин, культури, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, курортно-туристичної діяльності.

Під головуванням депутата Галини Гондаревої члени комісії розглянули 11 питань порядку денного. Більшість із них стосуються внесення технічних змін до обласних програм – як того вимагає законодавство.

Під час засідання депутати розглянули важливе освітнє питання – проект рішення «Про передачу комплектів засобів навчання та обладнання, придбаних за рахунок субвенції з державного бюджету для опорних закладів». Як пояснив директор Департамента освіти, науки та молоді Євген Криницький, всі ці засоби вже передані школам, проте обласна рада має затвердити відповідне рішення.

«Нами було закуплено комплекти обладнання для 10 закладів освіти. Вони вже передані, вмонтовані та встановлені. Їхня вартість — 5,7 млн гривень», — відзначив Євген Криницький.

Одним з найважливіших питань, яке розглядалося на засіданні – відбір претендентів на відзначення Премією Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів. На розгляд депутатів було винесено 12 кандидатур – учителів та директорів шкіл, які своєю невтомною працею виховують підростаюче покоління.

Члени комісії були вражені тим, що навіть у простих сільських навчальних закладах вистачає переможців конкурсів та олімпіад різного напрямку та різного рівня. Не в останню чергу це – досягнення педагогічних працівників. Врешті решт, на сесії обласної ради будуть представлені два претенденти, які вже найближчим часом можуть отримати престижні премії від вищого законодавчого органу нашої держави.