Гуманітарна комісія продуктивно опрацювала близько 35 питань порядку денного

4 года назад 0

Учора, 12 грудня, відбулось засідання постійної комісії з питань міжнаціональних відносин, культури, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, курортно-туристичної діяльності.

У ході роботи депутати продуктивно опрацювали близько 35 питань порядку денного. Зокрема, члени постійної комісії підтримали винести на розгляд чергової сесії питання, що стосуються:
— обласного бюджету (звіт про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2019 року, проєкт змін до обласного бюджету Херсонської області на 2019 рік та проєкт обласного бюджету на 2020 рік);
— виконання обласних програм (зокрема, програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2019 рік за підсумками 9 місяців 2019 року);
— затвердження проєктів змін до регіональних цільових програм (програми розвитку інформаційного простору Херсонської області на 2017-2020 роки, програми розвитку людського капіталу Херсонської області на 2017-2023 роки, програми розвитку фізичної культури і спорту в Херсонській області на 2019 – 2023 роки).

Окрім цього, члени постійної комісії розглянули профільні питання, що пов’язані із розвитком галузі культури, освіти та науки. Так, депутати рекомендували бюджетній комісії розглянути можливість щодо фінансування ремонтних робіт будівель та приміщень обласних музеїв – краєзнавчого та художнього, а також виділення коштів на протипожежну сигналізацію гуртожитків Генічеського та Бериславського медичних училищ.

Також учасниками засідання одноголосно була висловлена позиція щодо сприяння організації XVІІІ Всеукраїнського благодійного фестивалю «Чорноморські ігри», який відбудеться у Скадовську з 24 по 26 липня 2020 року. Адже за 18 років захід став не лише найпрестижнішим дитячим фестивалем України, а й візитівкою Херсонщини.

Разом з цим, члени гуманітарної комісії відмовили у наданні фінансової підтримки ГО «Єдина родина Херсонщини» на проведення заходів у 2020 році, оскільки більша половина з них вже закладені у програму розвитку культури і духовності в Херсонській області на 2019-2021 роки.

Також депутати підтримали рішення комунальної комісії щодо припинення фінансування у 2020 році Централізованої бухгалтерії по обслуговуванню закладів та установ освіти Херсонської області та Групи централізованого господарського обслуговування навчальних закладів та установ освіти Херсонської області та створення комунальної установи «Сервісний центр по обслуговуванню закладів та установ освіти Херсонської області» Херсонської обласної ради, яка об’єднає функції вищевказаних установ.