Херсон не увійшов до десятки рейтингу найпрозоріших міст України

7 лет назад 0

« Ми запросили представників 25 міськрад до співпраці. Багато хто вже відгукнувся. І це вселяє надію в те, що місцева влада готова підвищувати прозорість, забезпечувати відкритість всіх важливих процесів, а не тільки формально передбачених законом. Все це для того, щоб посилити боротьбу з корупцією, як того хочуть люди, та посилити суспільний контроль. По завершенню пілотної стадії вже цього місяця ми запросимо ще 75 мерій до співпраці. Вже зараз ми маємо перші результати дослідження, а це тільки початок », — сказав експерт Інституту Політичної Освіти, головний дослідник проекту  Олександр Солонтай .

Результати дослідження стануть важливим інструментом для міськрад у питанні підвищення їхньої прозорості. Коли аналогічний проект був упроваджений у Словаччині, то міста за 4 роки підвищили свою прозорість із 40% до 47%.

Ознайомившись із методологією дослідження і поясненнями, чому певне місто отримало ту чи іншу кількість балів, регіональна влада матиме конкретні підказки, у якому напрямку рухатися, аби підвищувати рейтинг прозорості свого міста. Команда проекту відкрита до контактів із регіональною владою і готова допомагати всім її представникам, надавати консультації та рекомендації, якщо вони будуть користуватися таким інструментом підвищення прозорості.

На сайті transparentcities.in.ua представлені детальні результати дослідження, його методологія, є можливість порівняти показники за містами, ознайомитимуся із містами-лідерами у кожній із 13 досліджуваних сфер.