Херсон святкує День Державного Прапора України

5 лет назад 0

Сьогодні зранку на площі біля Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара відбувся урочистий захід з нагоди святкування Дня Державного Прапора України.



Прапор України – це не тільки головний державний символ, це – символ свободи і волі, віри та сили українського народу. Саме у ньому втілені його віковічні прагнення до миру, а також праця, краса та багатство рідної землі.




Участь в урочистостях взяли представники органів місцевого самоврядування, трудові колективи, політичні партії, громадськість, військовослужбовці та курсанти Херсонської державної морської академії.

Херсонську обласну раду представила заступник голови Оксана Рукавішнікова, яка у своєму вітальному слові побажала усім мирного неба та закликала представників різних гілок влади до взаєморозуміння та взаємодії задля спільної побудови міцної європейської країни та добробуту українського народу.

«Бажаю нам усім мирного неба, єдності у вирішенні усіх державних завдань незалежно від наших політичних поглядів і завжди пам’ятати, що над нами одне небо і один державний прапор!» , – відзначила депутат обласної ради.

За сумлінну працю, професіоналізм, активну громадську позицію та з нагоди святкування Дня Незалежності України Оксана Олександрівна вручила Почесні грамоти обласної ради:

Рогань Костянтину Володимировичу – артисту драми II категорії Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша;

Вороніну Григорію Вікторовичу – артисту оркестру I категорії Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша;

Руденко Миколі Миколайовичу – завідувачу військово-патріотичного відділу комунального закладу «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради.

Почесне право підняти державний прапор України у цьому році надали Сергію Мартинову (старшому лейтенанту, учаснику бойових дій, начальнику клубу зенітно-ракетної бригади м. Херсона, переможцю конкурсу у номінації «Кращий клуб військової частини» в повітряних Збройних силах України), Руслану Кураяну (майстру спорту Міжнародного класу з шахів, багаторазовому призеру чемпіонатів України, володарю 50 медалей та понад 20 кубків і нагород престижних Міжнародних та Європейських змагань і турнірів з шахів) та Анжеліні Макфарлейн (лауреату багатьох Всеукраїнських та Міжнародних вокальних конкурсів, володарці Гран-прі конкурсу «Град-талант», власниці пам’ятної медалі до 100-річчя заснування Національної Музичної Академії імені Чайковського, учасниці телепроекту «Круче всіх»).

Учасників заходу привітали народний ансамбль танцю «Радість» (керівник Н.Луньова) та вокальний ансамбль «Police Prime» (керівник С.Рябенко).

Також о 10:00 розпочався двогодинний автопробіг центральними вулицями міста за участю ГО «Всеукраїнська спілка учасників бойових дій в АТО «Побратими України», громадськості та національно-культурних товариств Херсонщини.

Сьогодні ж о 17:00 на площі Свободи планується встановити національний рекорд України у номінації – найдовший стяг, створений із прапорів, привезених із сходу України та підписаних учасниками АТО і ООС.