Херсон зібрав переможців І Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання»

6 лет назад 0

Комунальний заклад «Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради зібрав переможців І Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання».

Літературне дербі проводилось за ініціативи Національної бібліотеки України для дітей, спеціалізованими бібліотеками України для дітей, за сприянням Міністерства культури України, Української асоціації працівників бібліотек для дітей, Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY.

Декілька місяців книголюби по всій Україні змагалися за титул «лідера», а вчора на сцені Херсонського академічного обласного театру ляльок відбулась урочиста церемонія нагородження 30 чемпіонів читання – переможців обласних етапів конкурсу з усіх куточків України.

Найкращих поціновувачів книги привітав перший заступник голови Херсонської обласної ради Василь Зеленчук.

«Книга – це найбільше досягнення людства. З книги розпочинається все. Саме тому діти починають своє навчання з букваря і з книги розпочинається будівництво літака. В книгах найголовніші знання. Тому читайте якнайбільше!, – звернувся до дітей Василь Зеленчук та відзначив роботу обласного комунального закладу, – Я вдячний нашій Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки за проведення цього конкурсу. Адже діти мають відчувати, що їхні знання та розум цінуються».

Переможці Конкурсу разом із бібліотечними працівниками з 25 по 27 вересня візьмуть участь у трьохденній програмі під назвою «БібліоКемп лідерів читання». У рамках якої відвідають заповідні куточки таврійського краю та місця, пов’язані з іменами видатних особистостей нашого краю, а також візьмуть участь в інтелектуально-спортивних розвагах на легендарній козацькій Січі і, звичайно ж, поспілкуються з авторами своїх улюблених книг, серед яких херсонці Анатолій Кичинський та Анатолій Марущак.