Херсонцям у минулому році видано 2458 «теплих кредитів»

6 лет назад 0

У 2017 році великою популярністю користувалася обласна програма підвищення енергоефективності та розвитку відновлювальної енергетики в Херсонській області. Так, у її рамках жителі області мали можливість отримати компенсацію по «теплим кредитам». Про це повідомляє прес-служба облради.

За інформацією в.о. директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу обласної державної адміністрації Віктора Рассолова, у минулому році видано 2 429 кредитів на суму 53,9 млн грн. Окрім того, серед позичальників є і об’єднання співвласників багатоквартирного будинку. Лише в 2017 році ОСББ взяли 29 «теплих кредитів» на суму 2,6 млн грн.

Загалом за період дії програми (з 2014 по 2017 роки) видано 6596 «теплих кредитів» на загальну суму 119,04 млн грн, з них 60 – ОСББ на суму 4,3 млн грн.

Відзначимо, програма фінансується завдяки коштам з обласного бюджету, бюджету м. Херсон та місцевих бюджетів Нижньосірогозького та Олешківського районів.

Завдяки виділеним з обласного бюджету коштам в розмірі 300,0 тис. грн на заходи з підвищення енергоефективності та розвитку відновлювальної енергетики в Херсонській області банківським установам було перераховано 299,8 тис. грн на компенсацію частини суми по 131 кредиту.

Враховуючи великий попит населення області в отриманні компенсації по «теплим кредитам», члени комісії постійної комісії обласної ради з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики та взаємодії з підприємствами енергетичної галузі дійшли висновку – продовжити дію програми і в 2018 році.