Херсонець, який перебував у розшуку, пропонував патрульним хабар за уникнення відповідальності за керування напідпитку

4 года назад 0

Невідомий поводиться неадекватно на одній з АЗС на вулиці Перекопській. Такий виклик надійшов патрульним позавчора близько 19-ї години. Заявник розповів, що чоловік скоріш за все в стані сп’яніння й щойно поїхав із місця за кермом автомобіля ВАЗ-2109. Про це повідомляє Патрульна поліція Херсонської області.

Указаний транспортний засіб інспектори помітили неподалік і відразу ж зупинили. У водія поліцейські помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Той визнав, що вживав спиртне. З його слів, випив 2 пляшки пива. Однак для уникнення відповідальності запропонував патрульним неправомірну вигоду в розмірі 100 доларів.

Інспектори попередили його про кримінальну відповідальність за такі дії. Проте чоловік не зупинився. До хабара він додав мобільний телефон.

Громадянин відмовився проходити огляд за допомогою алкотесту «Драгер» на місці й висловив бажання проїхати для цього до медичного закладу. Дорогою він підвищив суму пропонованої неправомірної вигоди до 5 тисяч гривень.

Після огляду, до якого входить і перевірка газоаналізатором, висновок лікаря був однозначним – водій п’яний. «Драгер» показав результат 2,38 проміле, що перевищує допустиму норму майже в 12 разів.

Тож патрульні склали на нього адмінпротокол за ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП, а його автомобіль евакуювали на арештмайданчик.

Та на цьому «пригода» 41-річного херсонця не скінчилась. Як встановили інспектори, той розшукується Білоцерківським відділом поліції ГУНП за вчинення крадіжок та нанесення тілесних ушкоджень. Його передали слідчим Дніпровського відділення поліції.

З приводу пропозиції патрульним неправомірної вигоди ведуться слідчі дії.