Херсонщина зустріла потяг Єднання України «Труханівська Січ»

7 лет назад 0

Цими вихідними мешканці Херсонщини зустріли 8-ий Змагальний Потяг «Труханівська Січ», який стартував з Києва.

Упродовж майже 40 днів пасажири цього поїзда подорожуватимуть містами України та створюватимуть єдину систему для військово-патріотичного виховання молоді. Серед учасників команд є багато переселенців, дітей зі сходу, дітей учасників АТО. Загалом планується, до маршруту долучити 500-600 учасників: волонтерів, студентів, школярів, громадських діячів та військових.

За словами волонтерки Всеукраїнського об’єднання «Коло медіа» Олени Іванової, це вже 8-й потяг «Труханівська Січ», також він є 2-м тематичним потягом: «Ми порадились з молоддю і вирішили зібрати команди з усієї України — близько трьохсот людей. Разом з Міністерством оборони України ми створили систему презентації української армії. У кожній області учасникам будуть представлені різні військові частини», — розповіла Олена Іванова.

Під час перебування на Херсонщині учасниками заходу планується таборування на о.Джарилгач Скадовського району. Активісти також ознайомляться з програмою вишколів та візьмуть участь у толоці для укріплення острова і маяка.

Подорож потягу пройде Херсонською, Миколаївською, Донецькою, Луганською, Чернігівською, Львівською, Хмельницькою, Вінницькою, Черкаською та Київською областями та вперше в Україні започаткує систему всеукраїнських вишколів-змагань, що надасть суттєву підтримку розвитку військово-патріотичного виховання в країні та створенню сучасної концепції допризовної підготовки.

Фінал змагань відбудеться в Києві, а суддями будуть самі ж учасники.

Херсонська ОДА