Херсонська Мала академія наук у тісній співпраці з Херсонським прикордонним загоном

4 года назад 0

11 грудня 2019 року в гості до Херсонських прикордонників завітали юні науковці та дослідники – переможці обласного заочного конкурсу «Український кордон на Херсонщині в козацько-гетьманські часи».

Ініціатива організації Конкурсу належить начальнику Азово-Чорноморського регіонального управління державної прикордонної служби України ВолодимируБондару, а її реалізацією займався комунальний заклад «Мала академія наук» учнівської молоді Херсонської обласної ради.

Метою конкурсу було не просто залучити учнівську та студентську молодь до науково-дослідницької, пошукової та творчої діяльності з історії рідного краю, а й підвищити її зацікавленість вивчати та осмислювати знайдений історичний матеріал, виховувати патріотизм й почуття національної єдності і гордості за свою країну та її історичне минуле.

Головною ідеєю Конкурсу було відобразити учасниками у своїх роботах територіальний устрій Української держави за часів Гетьманщини та козаччини на території сучасної Херсонської області: опис існуючого кордону, його зміщення і зміни, проаналізувати історичні події, які призводили до цього, дослідження явища «прикордонник» в історичному аспекті, зображення побуту та стану прикордонних територій Херсонщини тощо.

На Конкурс було представлено близько 100 робіт учасників різних вікових категорій в чотирьохномінаціях: «науково-дослідницький проєкт», «історичне есе», «електронна презентація», «живопис».

Херсонські прикордонники за підтримки комунального закладу «Мала академія наук» учнівської молоді Херсонської обласної ради організували для дітей ціле свято. А на звершення юні дослідники були урочисто нагороджені кубками, грамотами та подяками керівництва Азово-Чорноморського регіонального управління державної прикордонної служби України й керівництва Херсонського прикордонного загону. Також подяки отримали й наукові керівники учасників Конкурсу, що підготували переможців.Зі свого боку КЗ «Мала академія наук» переможців Конкурсу відзначила своїми дипломами.

Далі юних науковців чекала цікава екскурсія від фахівців управління Херсонського прикордонного загону, де діти, їх вчителі та батьки мали змогу ознайомитись з діяльністю прикордонного відомства, і, що найцікавіше, побачили основні види озброєння.