Херсонська МАН визначила переможців другого етапу Всеукраїнського конкурсу

4 года назад 0

Комунальним закладом «Мала академія наук» учнівської молоді Херсонської обласної ради з 20 січня по 12 лютого 2020 року проведено ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України у 2019/2020 навчальному році.

Конкурс проводиться протягом багатьох років за трьома розділами: написання контрольних робіт з базових дисциплін, заочне оцінювання науково-дослідницьких робіт, їх презентація та захист.

Цього року в конкурсі взяли участь 259 юних науковця закладів освіти області та представили на розгляд журі 263 науково-дослідницькі роботи, серед них учні не лише з м. Херсона, районів та міст обласного значення, а й з об’єднаних територіальних громад, закладів освіти обласного підпорядкування та студенти І-ІІ курсів закладів фахової передвищої освіти.

Науково-дослідницькі роботи цього року були представлені у таких напрямах сучасної науки: фізики та астрономії, математики, економіки, технічних і комп’ютерних наук, хімії та біології, екології та аграрних наук, наук про Землю, мовознавства, літературознавство, суспільствознавства та історії.

Слід відмітити, що організатори конкурсу й цього року не стали змінювати традиціям, адже базами проведення заходу вкотре виступили Херсонський державний університет, Херсонський державний аграрний університет та Херсонська філія національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, гостинно приймаючи юних науковців в своїх лабораторіях.

Під час захисту науково-дослідницьких робіт юні дослідники могли безпосередньо поспілкуватися з членами журі Конкурсу – науковцями провідних закладів вищої освіти Херсонщини. В ході роботи наукових секцій учасники мали змогу не лише презентувати свої наукові розробки, а й довести актуальність обраних тем дослідження, представити їх практичні результати, відстоювати власну думку у науковій дискусії.

Варто відзначити, що велика кількість науково-дослідницьких робіт, представлених на конкурс, отримала схвальні відгуки з боку журі. Вони відзначили креативній підхід авторів робіт до організації та проведення досліджень, експериментів, спостережень, високий рівень знань теоретичної бази для реалізації програми досліджень, практичну значущість та наукову новизну.

За результатами роботи журі 165 учасників стали переможцями конкурсу – вибороли І, ІІ та ІІІ місця, 48 найкращих з них представлятимуть Херсонську область на ІІІ Всеукраїнському етапі конкурсу в квітні цього року.