Херсонська міська рада обрала нових Почесних громадян міста

6 лет назад 0

Звання «Почесний громадянин міста Херсон» — це найвища відзнака, яку може отримати містянин від міської влади. Нею нагороджуються лише найдостойніші мешканці, які внесли вагомий вклад у розвиток міста. Рішенням сесії Херсонської міської ради дану відзнаку отримали 4 жителі міста.

«У нас народилися 4 почесних громадяни та це дійсно достойні люди», — говорить міський голова Володимир Миколаєнко. 

Відзнаки отримали:

Михайло Милославський – заслужений тренер України з гандболу. Народився майбутній «Почесний громадянин» у 1948 році (на даний момент йому 70 років). В спорті ж чоловік більше 40 років. За цей період він виховав більше 100 майстрів спорту України, про його спортивні заслуги знає все місто. Також Михайло Милославський входить до спортивної слави Херсонщини та енциклопедії "Кращі люди України".

«Це людина, яка безмежно закохана у свою справу. Михайло Борисович все своє життя розвивав гандбольний клуб, виховував спортсменів, вірячи у кожного. Завдяки його підтримці відбулось багато видатних особистостей, які і далі йшли по життю зі спортом, долаючи труднощі. Цього він теж вчив кожного з нас», — говорить секретар міської ради Олена Урсуленко.

Галина Уманець – це жінка, яка кинула все, аби допомагати воїнам на Сході країни. Вона являється засновником «Центру допомоги військовим». Волонтерством почала займатися з початку військового конфлікту з Росією. На рахунку жінки понад 100 виїздів в зону АТО. Також вона два рази перебувала у полоні бойовиків. Але, не дивлячись на всі складнощі, жінка і надалі продовжує підтримувати українських воїнів.

Леонід Ремига – головний лікар КЗ «Херсонська міська клінічна Лікарня ім. Афанасія і Ольги Тропіних» та депутат міської ради. Ця людина все своє свідоме життя присвятила допомозі людям, а саме медицині.

Журналіст, поет, письменник, лауреат Міжнародних і Всеукраїнських конкурсів – і це все про одну людину – Анатолія Марущака. Також чоловік володіє такими відзнаками, як «Орден за заслуги III ступеня», заслужений журналіст України, лауреат Всеукраїнського фестивалю телерадіопередач, переможець в номінації «За кращу журналістську роботу», лауреат Міжнародного телерадіоконкурсу «Україна Єдина». Зробив значний вклад у розвиток української літератури та журналістики. Також він пише вірші для дітей, окремі його твори, навіть, покладено на музику.

При присвоєнні звання «Почесного громадянина міста Херсон» аплодувала вся міська рада, адже це і справді достойні люди, які все своє життя присвятили розвитку Херсона.

Автор: Антон Костюк