Херсонська міська рада затвердила рішення щодо підтримки херсонських моряків

3 года назад 0

Депутати міської ради підтримали проєкт рішення «Про звернення депутатів Херсонської міської ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Міністра інфраструктури України, в.о. голови Державної служби морського та річкового транспорту України», в якому підтримали українських моряків та спрощення процедури підтвердження робочих документів.

Звернення міського голови Ігоря Колихаєва та депутатського корпусу – реакція на гостру ситуацію, що склалася з отриманням морських сертифікатів, складанням іспитів та отриманням робочих дипломів українськими моряками.

У Зверненні зазначається:

«Вважаємо цю ситуацію недопустимою та такою, що потребує негайного втручання найвищого керівництва Держави.
Херсон є містом моряків та портів, тож добробут більшості сімей нашого міста напряму залежить від оформлення робочих документів моряків, що належить до компетенції Державної служби морського та річкового транспорту України (Морської адміністрації).
Морська адміністрація є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра інфраструктури України. Питання дипломування моряків регламентуються низкою наказів Міністерства інфраструктури України та постанов Кабінету Міністрів України, які сьогодні потребують змін та ґрунтовного перегляду.
Найбільш гострою проблемою для моряків сьогодні є спрощення процедури підтвердження робочих дипломів тих фахівців, які мають підтверджений стаж роботи на суднах під іноземним прапором. Це завдання мав би вирішити наказ Міністерства інфраструктури України «Про внесення змін до нормативно-правових актів Міністерства транспорту та зв’язку України та Міністерства інфраструктури України», підписаний Міністром 27.11.2020 за № 801 та переданий до Міністерства юстиції України.»

Повний текст Звернення можна прочитати на сайті міської ради у розділі: Нормативні акти міської ради.