Херсонські активісти продовжують боротьбу за звіринець у Гідропарку

7 лет назад 0

Смерть ведмедя Жори та жахливі умови утримання тварин у херсонському зоопарку стала відправною точкою для херсонських активістів та зоозахисників.

За словами голови херсонського осередку ГО "Правий сектор" Наталії Войтечкіної, активістами вже зібрано докази злочинної діяльності місцевої влади щодо звіринця у Гідропарку:

"Статті 88,89 водного кодексу обмежують господарську діяльність на М. Потьомкінському острові (зоокутка юридично не існує і взаконити це не можливо без змін в законодавстві)

— теріторія острова знаходиться поза межами міста Херсона, фінансування об'єктів на цій теріторії (тим більше не існуючих) вже є порушенням Бюджетного кодексу (нецільове використання бюджетних коштів)

— об'єкти прописані за однією адресою, фактично знаходяться за іншою- кількість (фактична) тварин значно більша кількості облікованих. Крім того, тварини не чиповані і не мають індивідуальних номерів

— КП "Гарантія" за КВЕДами може займатися прибиранням смиття, але аж ніяк тваринами, тим більше дикими, червонокнижними

— КП "Гарантія" не має в штатному розкладі посади ветеринар, договори з ветеринарами, що мають ліцензію на роботу з дикими тваринами, відсутні- не відомо, чи робили розтин вбитого ведмедя, хто і яким чином встановлював необхідність присиплення. Можливо прибиральники та охоронці мають екстрасенсорні здібності".

Як повідомила Наталія у соцмережах, вже написані заяви про злочини в поліцію, СБУ та прокуратуру стосовно посадових осіб Володимира Миколаєнко, Катерини Гандзюк та Ігоря Семенчева. Також відкрите карне провадження за ч. 2 ст. 191 карного кодексу України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем" (номер реєстрації в ЄРДР 12017230020002321 від 24.06.2017).