Херсонські ОСББ беруть під особистий контроль капітальні ремонти

6 лет назад 0

Сьогодні на базі Херсонського державного аграрного університету відбулася науково-практична конференція «Підвищення енергоефективності житлових будівель. Капітальні ремонти систем опалення. Реалії сьогодення».

Захід відбувся за ініціативи комунального підприємства «Херсонська енергосервісна компанія», керівництва вищого навчального закладу та ОСББ міста.

Актуальність обраної проблематики для проведення науково-практичної конференції не викликає сумнівів, оскільки питання підвищення енергоефективності житлових будівель та капітальних ремонтів систем опалення є дуже важливими. Вже близько двох років фахівці КП «ХЕСКО» проводять активну роботу в сфері енергоефективності та енергозбереження тісно співпрацюючи з ОСББ.

У роботі науково-практичної конференції взяли участь науковці, інженери–практики, голови ОСББ, студенти ХДАУ зокрема: Олександр Аверчев, проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності ХДАУ, Клара Луняка, доктор технічних наук, професор, Лариса Леонова, директор КП «Херсонська енергосервісна компанія», Валерій Артюшенко, декан факультету водного господарства, будівництва та землеустрою ХДАУ, Микола Волошин кандидат технічних наук, доцент, Мечислав Чеканович, кандидат технічних наук, доцент та Олена Литвиненко, голова правління ОСББ «Вазова, 6-а».

«Такі заходи яскравий приклад волевиявлення громади, приклад демократичного діалогу. Ще 4 квітня 2018 року в рамках конференції «Енергоефективність житлових будинків, проблеми та шляхи їх вирішення для ОСББ Херсона» головами та представниками ОСББ було прийнято резолюцію звернутися до керівництва міста з вимогою, щоб усі капітальні ремонти внутрішньобудинкових систем опалення житлових будинків проводилися з елементами модернізації з метою рівномірного розподілу теплоносія у рамках місцевої ініціативи «Визнач серію будинку – зроби крок до енергоефективності». Ми одразу відгукнулися та підтримали звернення ОСББ також і щодо розробки бюджетної програми «Підвищення енергоефективності житлових будинків у рамках міської ініціативи, а також проведення науково-практичної конференції. Наукова спільнота Херсона долучилася до проблем житлово – комунального господарства. Ми дякуємо науковцям. Реалізація таких проектів є свідченням демократії та сталого розвитку міста», — наголосила Лариса Леонова, директор КП «Херсонська енергосервісна компанія».

За підсумками конференції було озвучено резолюцію щодо звернення до Херсонського міського голови з рекомендаціє зобов’язати Департамент житлово комунального господарства Херсонської міської ради виконувати капітальні ремонти систем опалення житлових будинків, що здійснюються за кошти місцевого бюджету згідно норм ДБН В.2.5-67:2013 «Опалення, вентиляція та кондиціювання».

КП «Херсонська енергосервісна компанія»