Херсонських підприємців підтримало АКМУ: антиконкурентні рішення будуть скасовані

7 лет назад 0

Сьогодні, 23 лютого, в Херсоні відбулось засідання Херсонського обласного територіального відділення антимонопольного комітету України (АКМУ), на якому вирішувалась доля підприємців міста.

Рішенням міської ради управління містобудування та архітектури Херсонської міської ради відмовило 36 підприємцям продовжувати паспорти-прив'язок тимчасових споруд в мікрорайоні Таврійський. Таким чином, херсонці вимушені закривати торгівлю.

На засіданні антимонопольного комітету було вирішено, що міська рада не дотримується статті 17 та пункту 7 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції». Це одна з найголовніших підстав, аби АКМУ підтримав рішення про визнання дії Херсонської міської ради порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

Також, АКМУ зобов'язує Херсонську міськраду припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом внесення відповідних змін до Положення про Управління містобудування та архітектури Департаменту містобудування та землекористування Херсонської міської ради (затверджене рішенням Херсонської міської ради від 28.11.2014 № 1589, із змінами, внесеними рішенням Херсонської міської ради від 25.03.2016 № 134).

Після винесення такого рішення, херсонське відділення АКМУ також підтримало рішення про визнання дій Департаменту містобудування та землекористування Херсонської міської ради та постійної комісії з питань промисловості, підприємництва, торгівлі, туризму, сфери послуг і реклами такими, що порушують законодавство про захист економічної конкуренції.

Також, АКМУ зобов'язує Департамент містобудування та землекористування та постійну комісію припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції.