Херсонський бізнес «відновив» таврійську природу на 11 мільйонів гривень

5 лет назад 0

За 7 місяців 2019 року платники податків Херсонщини сплатили до зведеного бюджету 10,8 млн. грн. екологічного податку, що на 2,2 млн. грн. перевищує минулорічний показник. З цієї суми 5,1 млн. грн. надійшло до місцевих бюджетів, решта — 5, 7 млн. грн. до державного бюджету. Про це повідомляє Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Станом на 01.08.2019 в органах фіскальної служби Херсонщини зареєстровано 1885 платників екологічного податку, у т. ч. 1733 юридичні особи та 152 фізичні особи — підприємця, які сплачують екологічний податок за викиди в атмосферне повітря, скиди у водні об’єкти шкідливих речовин та розміщення відходів у спеціально відведених для цього містах чи на об’єктах.

«Надходження від екологічного податку частково компенсують негативний вплив шкідливих та небезпечних факторів, що виникають у процесі здійснення підприємницької діяльності. А також є джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів Херсонщини», — зазначив начальник Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим.