Херсонський лікар представив власне дослідження на Європейському конгресі радіологів

5 лет назад 0

З 27 лютого по 3 березня 2019 року в Відні (Австрія) відбувся масштабний щорічний європейський конгрес радіологів. Захід об’єднав понад 30000 учасників з різних континентів. У рамках конгресу були представлені теми з різних модальностей: УЗД, рентгенодіагностики, КТ, МРТ, а також ПЕТ-КТ у вигляді лекцій, наукових доповідей і майстер-класів, симпозіумів та різних інших дрібних сесій (Coffee-Talks, Voice of EPOS sessions, Quiz-sessions etc.). Неодноразово піднімалося питання про практичне впровадження штучного інтелекту (AI) в роботу лікаря-радіолога.

Лікар Херсонської обласної клінічної лікарні Михайло Іщенко також взяв участь у грантовій програмі від Європейської асоціації радіологів і представив на конгресі електронний постер на тему: «Typical MR patterns of spondylodiscitis: A Pictorial review».

«Ця патологія цікава, проста і складна водночас, у зв’язку з чим потребує ранньої діагностики як з боку радіолога, так і з боку лікарів-клініцистів, оскільки пізня діагностика запальних змін хребта призводить до стійких і незворотних функціональних порушень, а рання діагностика в поєднанні з сучасними методами лікування дає високий шанс повноцінного відновлення функції хребта» , – розповідає Михайло Іщенко про своє дослідження.

Постер був підготовлений Михайлом Іщенком на підставі клінічних кейсів і обстежень херсонського МРТ-кабінету. Він вже був представлений в Electronic Presentation Online System (EPOS) на Європейському конгресі радіологів 2019.

За словами лікаря-радіолога, активне бажання розвиватися, удосконалювати свої професійні навички та освоєння нових методів діагностики дозволять лікарям досягати мети – високого рівня діагностики без трагічних помилок.