Херсонський музей презентує нову виставку

6 лет назад 0

За вікном — знову зима, а в одному з залів Херсонського обласного художнього музею ім. Олексія Шовкуненка вже розпустилося листя на деревах!

Нова виставка «Під казки природи» вже відкрита для відвідувачів та представляє фотографічні твори, доповнені дерев’яною скульптурою. Придивіться до світлин: кожен стовбур, пеньок чи гілка мають свій секрет… Обличчя в профіль або пара питливих очей визирають поміж листви.

Автор робіт — київський фотохудожник Олександр Сліпченко. Народився у 1951р. на Волині, зараз живе в Києві та працює співробітником Музею Революції Гідності. Олександр дивиться на світ з уважністю та інтересом, у візерунках кори та вигинах гілок відмічаючи схожість з рисами обличчя людини чи образами анімалістичного світу. Кожна прогулянка містом та зустріч з природою дарують йому нові знімки, якими автор вперше ділиться з глядачами, представляючи на виставці «Підказки природи». Є серед фотографій і ті, що Олександр зробив у Херсоні — на головному проспекті міста.

«Світ моїх захоплень починався в юності: це подорожі, технічне моделювання, фотографія. Бажання побачити Світ, зробити щось своїми руками, зберегти неповторні моменти життя не полишає і донині… Ми дорослішаємо і втрачаємо здатність дивуватися. Запропонований фотопроект – це спроба пошуку незвичайного в світі, що нас оточує», — говорить автор.

Дерев’яна скульптура, представлена у залі, створена народним майстром з різьблення Михайлом Кондратовим. Народився в м. Херсоні у 1945 р. Закінчив музичне училище, деякий час працював в академічному музично-драматичному театрі ім. М.Куліша. Згодом отримавши освіту юриста, став одним з кращих адвокатів Херсона. Технікою різьблення народний майстер почав займатися ще з дитинства, у 80-ті захопився пошуком художніх образів у текстурі деревини. Використовуючи в своїй роботі гілки та коріння дерев різних порід, автор виявляє форму та підкреслює помічений образ.

1 березня о 16:00 відбудеться прес-конференція до виставки «Підказки природи» — запрошуємо подивитись експозицію безкоштовно та поділитись своїми враженнями, повідомляється на сторінці музею у соцмережах.