Херсонський нардеп ініціює перерахунок пенсій військових

6 лет назад 0

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови про виконання Кабінетом Міністрів зобов’язань перед військовослужбовціями, військовими пенсіонерами та деякими іншими категоріями громадян. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє народний обранець від Херсонщини Юрій Одарченко.

Нагадаємо, що 30 серпня минулого року Кабмін прийняв рішення про підвищення пенсій та виплат військовим. Відповідна постанова мала набрати чинності 1 січня цього року, проте напередодні 27 грудня Уряд відстрочив дію документу ще на рік, що визвало хвилю обурення серед військових пенсіонерів.

"І немає жодних гарантій, що в грудні 2018 року цей строк не відкладуть ще раз, — заявляє Одарченко. Проте виплати людям — це не ті речі, коли можна "слово дати — слово забрати". Уряд пообіцяв підвищення виплат — ті, хто поклав своє життя на вівтар захисту України, повинні отримати те, на що вони та їхні сім*ї вже розраховували. Тому парламент повинен прийняти постанову, якою зобов*язати уряд виконати свою обіцянку. При цьому перерахунок має бути здійснений з 1 січня 2018 року. Сподіваюся на підтримку колег!", — закликає народний депутат.

Сьогодні по всій країні анонсують мітинги з вимогами перерахувати пенсії. Раніше херсонські військові пенсіонери зустрічались в ОДА з нардепами та їх помічниками, які обіцяли допомогти у вирішення даного питання. Реєстрація відповідного проекту постанови стала першим кроком.