Херсонський обласний художній музей імені Шовкуненка проводить віртуальні екскурсії

4 года назад 0

Комунальний заклад «Херсонський обласний художній музей ім. О.О. Шовкуненка» Херсонської обласної ради відкрив галерею юних художників – дітей з аутизмом, чиї роботи будуть представлені на виставці «Країна кольорових пазлів». Її відкриття було заплановане на 3 квітня, але обов’язково відбудеться по завершенні карантину. Сьогодні ж з малюнками можна познайомитися онлайн – на сторінці музею у фейсбук.

В експозиції репрезентовано декілька малюнків дуже творчої натури Кристини-Юлії Крошкіної, здібності якої розвивалися завдяки її сестрі та прийомним батькам. Дівчина любить танцювати, бере участь як акторка в спектаклях інклюзивного лялькового театру і, безумовно, займається малюванням, використовуючи акварельні та акрилові фарби.

Її роботи виконані в яскравих соковитих кольорах. Вони символічні і дивують своїми сюжетами. Як стверджує сама художниця, її мета «передати людям щось важливе, що пов’язано з єдністю всього сущого, безумовною любов’ю і глибоким сприйняттям дійсності, минаючи кордони старих і віджилих своє стереотипів».

З дитинства дівчина захоплюється йогою, індійською культурою та релігією, тому більшість її малюнків просякнуті темами сакрального містицизму цієї загадкової країни. Роботи Юлії захищені авторським правом, деякі з них знаходяться в приватних колекціях Європи та України.