Херсонській Водоканал готується до загальноміської дезінфекції

7 лет назад 0

У березні на насосній станції водопроводу №3 (вул. Лавреньова, 14) фахівцями Водоканалу виконуються масштабні роботи із заміни підвідних та відвідних трубопроводів резервуара чистої води РЧВ№3 об'ємом 10 000 куб. м.

В процесі реконструкції запланована заміна 75 м трубопроводу Ø500мм, бетонування підлоги резервуару та ремонт стін, повідомляє Водоканал.

Резервуар був звільнений від води, після чого робітниками електроцеху облаштовано тимчасове освітлення приміщення. Співробітники ремонтно-будівельної ділянки виконують підготовчі роботи до бетонування, фахівці служби водопостачання займаються чеканкою проходів нових ділянок трубопроводів через стіни резервуару.

Роботи відповідальні та складні, потребують професійного досвіду та витримки — у підземному резервуарі завжди зберігається низька температура (близько 5°С) та висока вологість.

Довідка: Резервуари чистої води є одними з основних споруд у системі водопостачання, що гарантують збереження запасів води і забезпечення її рівномірної подачі споживачам у необхідній кількості в будь-який час доби та служать для збереження запасів води на потреби пожежогасіння. У водопостачанні Херсона задіяні 14 РЧВ загальним об’ємом 41 700 куб. м. Резервуар №3 був побудований у 1979 році.