ХХVІІІ позачергова сесія облради: безкоштовні ліки для хворих на цукровий діабет та запровадження вільного ринку землі

5 лет назад 0

Сьогодні, 20 вересня, депутати Херсонської обласної ради провели позачергове засідання сесії, ініційоване головою облради Владиславом Мангером у зв’язку з необхідністю розгляду питання щодо забезпечення мешканців обласного центру, хворих на цукровий діабет, препаратами інсуліну.

Враховуючи рішення депутатів міської ради, Херсонська обласна рада прийняла субвенцію з місцевого бюджету м.Херсон у розмірі 1,2 млн грн на придбання інсуліну. Відповідні зміни депутатський корпус вніс у рішення ХХІІ сесії обласної ради VІІ скликання від 14 грудня 2018 року №1075 «Про обласний бюджет Херсонської області на 2019 рік». Таким чином, до кінця поточного року хворі на цукровий діабет будуть безкоштовно забезпеченні необхідними ліками.

У рамках сьогоднішньої сесії депутати прийняли іще ряд питань. Зокрема, надали дозвіл комунальному закладу «Обласна база спеціального медичного постачання» Херсонської обласної ради на передачу лікарських засобів та виробів медичного призначення на баланс обласним комунальним закладам охорони здоров’я, а саме: Херсонській обласній клінічній лікарні, Херсонській обласній інфекційній лікарні ім. Г.І.Горбачевського, обласній дитячій туберкульозній лікарні, обласному кардіологічному диспансеру, Херсонському обласному Будинку дитини, Новотроїцькій протитуберкульозній лікарні, Херсонському обласному госпіталю інвалідів та ветеранів війни, Новомаячківському дитячому психоневрологічному санаторію «Надія», обласному наркологічному диспансеру.

Розглянувши звернення Головного управління Національної поліції в Херсонській області щодо забезпечення діяльності поліцейської комісії з проведення відбору (конкурсу) на службу в органах поліції та відповідну пропозицію з цього питання членів мандатної комісії, депутати підтримали кандидатури Олени Стадник (психолог Херсонського обласного благодійного фонду «Мангуст») та Ганни Живцової (голова громадської організації «Урбан42»).

Окрім цього, рішенням сесії визначено розпорядника, замовника та кінцевого бенефіціара субвенції з державного бюджету місцевому бюджету на реалізацію проєкту щодо технічного переоснащення радіологічного відділення №2 Херсонського обласного онкологічного диспансеру в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Так, розпорядником визначено Департамент охорони здоров’я обласної державної адміністрації, а замовником та кінцевим бенефіціаром субвенції з держбюджету – комунальний заклад Херсонської обласної ради «Херсонський обласний онкологічний диспансер».

Також депутати внесли зміни до програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2019 рік та до рішення ХХVІІ сесії обласної ради VІІ скликання від 09 серпня 2019 року № 1337 «Про припинення Херсонської обласної клінічної лікарні шляхом перетворення».

Наостанок депутатський корпус підтримав звернення, ініційовані їх колегами (Сергієм Рибалком, Василем Зеленчуком та Леонідом Кириченком), до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення поспішного запровадження ринку купівлі/продажу сільськогосподарської землі та законодавчої заборони іноземцям скуповувати українські землі.

Загалом у ході ХХVІІІ позачергової сесії обласної ради VІІ скликання було розглянуто 11 питань порядку денного. У пленарному засіданні взяли участь 43 депутати.