«Я впевнена, що відношення тут майже родинне», – Оксана Рукавішнікова про обласний госпіталь інвалідів і ветеранів війни

5 лет назад 0

У комунальному закладі «Херсонський обласний госпіталь інвалідів і ветеранів війни» Херсонської обласної ради відбувся святковий захід до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Від імені депутатського корпусу Херсонської обласної ради воїнів-інтернаціоналів привітала заступник голови облради Оксана Рукавішнікова.

«Дуже приємно, що в нашому госпіталі щороку проходять заходи по вшануванню ветеранів війни, воїнів-інтернаціоналістів, учасників АТО. Ви не просто військовослужбовці, ви – герої, оскільки без вагань виконали свій обов’язок перед державою. Ми всі завдячуємо вам за мир і спокій! Від усього депутатського корпусу вітаю вас з цим днем. І хочу побажати мирного неба над головою, здоров’я, добробуту, тепла і затишку у ваших оселях, щастя вашим сім’ям» , – зазначила заступник голови облради.

Відзначимо, лікування, харчування та обстеження ветеранів війни, у тому числі учасників бойових дій на території інших держав, які перебувають у госпіталі проводиться за кошти обласного бюджету. Зокрема, в день на одного хворого виділяється 65 грн на медикаменти та 55 грн на харчування.

Окрім цього, обласна рада опікується укріпленням матеріально-технічної та лікувально-діагностичної бази закладу. Госпіталь має власну дахову модульну газову котельню, забезпечений безперебійною подачею холодної та гарячої води. У терапевтичному корпусі госпіталю старі вікна замінені на сучасні металопластикові. Заклад періодично поповнюється медичним обладнанням.

Лише у 2018 році у кошторисі госпіталю по спеціальному рахунку (видатки розвитку) були затверджені кошти в загальній сумі 1984,7 тис. грн. Протягом минулого року для закладу були придбані: апарат ударно-хвильової терапії для лікування і реабілітації учасників АТО вартістю 797,999 тис. грн, холодильна шафа вартістю 30,5 тис. грн та картоплечистка вартістю 16,700 тис. грн. для харчоблоку, електрокардіограф вартістю 49,5 тис. грн для кардіологічного відділення, центрифуга для клініко-діагностичної лабораторії вартістю 31,900 тис. грн. А також виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт покрівлі будівлі фізіотерапевтичного відділення з отриманням експертного звіту.

Минулого року було проведено капітальний ремонт і реконструкцію вхідної групи між терапевтичним і хірургічним корпусами з влаштуванням внутрішнього пандусу та капітальний ремонт частини коридору неврологічного відділення на суму 1026,269 тис. грн. До речі, виконані роботи сьогодні особисто оцінили заступник голови облради Оксана Рукавішнікова та заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан.

Також Оксана Рукавішнікова повідомила про те, що на 2019 рік Херсонська обласна рада передбачила 2,5 млн грн на капітальний ремонт покрівлі фізіотерапевтичного відділення.

Користуючись нагодою, Оксана Рукавішнікова подякувала і за чудову роботу трудовому колективу та керівнику госпіталю Валерію Тимошенку: « Щороку в закладі поліпшуються умови перебування пацієнтів. Спільними зусиллями створюються належні умови для лікування і відпочинку ветеранів. Та особлива подяка, звичайно, самому колективу, і керівнику Валерію Володимировичу. Проте, ніякі кошти не замінять відношення до вас людей, які тут працюють. Я впевнена, що відношення тут майже родинне. Адже ми завжди чуємо лише позитивні відгуки про медичний персонал госпіталю».