Жителі Херсонщини добровільно здали в поліцію 278 одиниць зброї

4 года назад 0

За три тижні проведення місячника добровільної здачі зброї жителі області здали 278 одиниць зброї. 263 — гладкоствольної мисливської, 19 одиниць холодної зброї, саморобної, нарізної та іншої. Громадяни здали 2824 шт. боєприпасів, в тому числі 940 – до зброї армійських зразків, 1702 – до мисливської гладкоствольної, 22 спецзасоби (газові пістолети, револьвери), 14 боєприпасів (снаряди, гранати. міна) часів Другої світової війни. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

44-річний житель Нововоронцовського району зателефонував у поліцію і розповів, що біля недіючої АЗС у траві помітив предмети, схожі на зброю: пістолет типу револьвер та частину кулеметної стрічки з набоями. На місці правоохоронці вилучили зброю та направили на експертизу, встановлюється походження вилученого.

Нагадуємо, що максимальне покарання за незаконне володіння зброєю – позбавлення волі строком від 3 до 7 років. Якщо упродовж жовтня громадяни добровільно здадуть зброю і боєприпаси, які зберігаються у них незаконно, то вони звільняються від кримінальної відповідальності.